Blogberichten

  • 17 juni 2022

3 tips voor time management

Tijdens coachingsessies hoor ik regelmatig dezelfde klachten: “ik heb geen tijd meer voor mezelf, ik vecht tegen de tijd, ik leef in "brandweer" modus...”

Heb jij het gevoel dat de tijd door je vingers glipt? Ontdek hoe je door een aantal simpele gewoontes je vrije tijd kan terugwinnen!

  • 28 maart 2022

Waarom is bedrijfscultuur zo belangrijk?

"De sfeer binnen onze organisatie is niet meer zoals vroeger", vertelde een bezorgde ondernemer me onlangs. "Het bedrijf is de afgelopen jaren in een hoog tempo gegroeid ... en we zijn die geest van kameraadschap kwijtgeraakt. Medewerkers die hier al lang werken verlaten ons en we hebben moeite om vacatures in te vullen. Kortom, projecten stagneren en klanten klagen."

  • 15 september 2021

3 manieren om uw mensen te helpen veerkrachtiger te worden

In onze VUCA-wereld is veerkrachtig zijn een steeds belangrijkere vaardigheid geworden.

  • 11 juli 2021

Hoe geef je constructieve feedback?

In je rol van effectieve leider is het belangrijk dat je weet welke feedback je kan geven en vooral hoe je feedback constructief kan geven. Op die manier wordt feedback waardevol.

  • 7 mei 2021

De 'zandloper' van Barrett, een krachtig model om te groeien, als individu en als organisatie

Onderzoek naar menselijke ontwikkeling heeft aangetoond dat de gezondste voorbeelden van de menselijke natuur dynamisch en creatief zijn, groeigericht zijn, verbonden zijn met anderen en toegewijd zijn aan het leveren van een positieve bijdrage aan iets groters dan zichzelf.

  • 9 april 2021

Hoe word je een leider van de toekomst?

Als leidinggevende ben je je vaak niet bewust van het effect dat je persoonlijkheid, attitude of gedrag heeft op andere mensen.

  • 8 februari 2021

Wat zijn de 3 basiselementen van een succesvolle professionele coaching?

Coaching vindt zijn wortels in de “sport". In de sport is het volkomen normaal dat een atleet die ambitieuze doelen bepaalt, gesteund wordt door een coach. Waarom komt dit niet vaker voor in de bedrijfswereld?

  • 17 september 2020

Maakt flexibel werk en thuiswerk ons gelukkiger?

Voor de uitbraak van de covid-19 pandemie werd ongeveer 10% van de werktijd van de Belgische werknemers van thuis uit gewerkt. Vandaag, wordt telewerk voor iedereen die een laptopt heeft het nieuwe normaal.

  • 13 september 2020

Waarom leiders de motivatie van werknemers moeten omarmen

Hoe krijgen we teamleden die zeggen: "Ik hou van mijn werk, ik vertrouw mijn leider en ik ben klaar om er voor 100% te gaan vandaag!" ?

  • 1 september 2020

Mijn team met dat speciale plekje in mijn hart ...

Het finance team van ECS2XL werd gekozen als "Best Finance Team 2020". De groep ECS2XL is gespecialiseerd in transport en logistieke activiteiten. In 2011 ben ik gestart met de rol van CFO voor de Groep.

Het beste uit jezelf, je executives, managers of getalenteerde medewerkers halen?

Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek met mij in.