• 1 september 2020

Mijn team met dat speciale plekje in mijn hart ...

Het finance team van ECS2XL werd gekozen als "Best Finance Team 2020". De groep ECS2XL is gespecialiseerd in transport en logistieke activiteiten. In 2011 ben ik gestart met de rol van CFO voor de Groep.

HET FINANCE TEAM VAN ECS2XL GEKOZEN ALS “BEST FINANCE TEAM 2020”

In 2011 ben ik gestart met de rol van CFO voor de Groep ECS. Destijds waren de activiteiten van “Finance” nog gesplitst tussen de holding activiteiten en de operationele activiteiten van de Groep. Mijn eerste uitdaging was om alle financiële en administratieve taken van de Groep te centraliseren en te functioneren als één grote team.

Na een duidelijke definitie van de rollen en verantwoordelijkheden van iedereen, waren we klaar voor de volgende stap: groeien naar een “high performing team”.

Eerst heb ik de visie en strategie van ECS zo duidelijk en concreet mogelijk uitgelegd aan het finance team: wat betekent “operational excellence” nu eigenlijk voor de Groep en nog belangrijker, wat betekent het voor ons team? Hoe kan ons team écht bijdragen aan de strategie?

Ons doel was duidelijk
: zorgen dat Finance de sterke groei van de Groep aankan met hetzelfde aantal mensen. De focus lag op de helderheid van de processen om dan te kunnen digitaliseren en automatiseren.

sparring partner


EXCELLEREN ALS TEAM

Wanneer mensen meer inspraak krijgen en verbeteringsprojecten mogen voorstellen en leiden, gebeurt de “change” veel vlotter : het geeft energie en vitaliteit aan het team. Mijn enthousiasme voor “continu verbetering” was besmettelijk geworden.

En de successen werden gevierd onder ons!

MIJN TEAM MET DAT SPECIALE PLEKJE IN MIJN HART

Ik ben het team zeer dankbaar. Zonder jullie inzet en vertrouwen was dit niet mogelijk geweest. 

Alhoewel mijn hart mij leidt naar een nieuwe avontuur, jullie hebben voor altijd een speciale plek in mijn hart genomen. 

Remember “I love you all”.
best finance team